فوت و فن فروشندگی مواد غذایی

فنون و تکنیک‌های فروش حرفه‌ای یکی از مهم‌ترین راهکارهای کسب‌وکارها برای رسیدن به موفقیت لازم می‌باشند. می‌توان گفت تکنیک‌های فروش حرفه‌ای شامل برنامه‌ریزی، شناخت مشتری، ارتباط برقرار کردن با مشتری، مذاکره، هدف گذاری، و استفاده کردن از ابزارهای پشتیبانی فناوری می‌باشد. از برنامه‌ریزی برای تعیین هدف، روش‌های فروش و مدت زمان لازم برای به دست آوردن موفقیت استفاده می‌شود. شناخت مشتری برای تعیین نیازهای و مشکلات مشتری و ارائه راه حلی مناسب برای آن‌ها اهمیت دارد. ارتباط برقرار کردن با مشتری برای تقویت روابط و ایجاد اعتماد بین مشتری و فروشنده بسیار مهم است. مذاکره برای ایجاد پیشنهادهای مناسب و هدف‌گذاری برای تعیین هدف‌های واقعی و محقق شدنی استفاده می‌شود. استفاده کردن از ابزارهای پشتیبانی فناوری مثل CRM و روش‌های فروش دیجیتال به فروش حرفه‌ای کمک خواهد کرد.

آموزش چند مهارت فروش کلیدی که هر فروشنده‌ای باید بداند

شاید تعریف دقیقی از مهارت فروش را بتوان این‌گونه تعریف کرد، مجموعه مهارت‌هایی که فروشنده از آن برخوردار است و با استفاده از آن‌ها به راحتی می‌تواند معامله فروش را به انجام برساند. همین‌طور در علوم تجارت و اقتصاد، هنر فروش به توانایی افراد در فروش آسان گفته می‌شود.

همین‌طور کارشناسان این صنعت تعدادی از مهارت‌های فروش مستقیم را در نظر گرفته‌اند که به واسطه استفاده از آن‌ها فروشنده می‌تواند مشتری را راضی به خرید محصول کند و او را به نوعی به مشتری دائمی شرکت خود تبدیل سازد، در ادامه این مقاله قرار است شما را با مهم‌ترین این مهارت‌ها آشنا کنیم.

برقراری ارتباط با مشتری

اولین نکته در رابطه با آموزش فروش، فراگیری مهارت‌های ارتباطی قوی و پایه‌ای است که در واقع اساس ایجاد روابط معنادار با مشتری حساب می‌شود. همین‌طور  برقراری ارتباط با مشتری موجب می‌شود تا بتوانید انتظارات آن‌ها را با آگاهی تمام برآورده سازید. همه مشتریان یک شخصیت کاریزماتیک و جذاب را می‌پسندند و راحت‌تر و سریع‌تر ارتباط برقرار می‌کنند. زمانی که صحبت از برقراری ارتباط با مشتریان می‌شود تنها منظور ما برقراری ارتباط از طریق یک مکالمه سریع و مختصر با مشتری نیست، بلکه باید دو نکته زیر را در نظر بگیرید:

برخورداری از توانایی برقراری ارتباط از طریق ایمیل، رسانه‌های اجتماعی و کنفرانس‌های ویدئویی با مشتریان

برخورداری از این قابلیت که به‌عنوان یک فروشنده در طول چرخه فروش و مراحل بازاریابی، خود را جای مشتری بگذارید و بتوانید به نحو احسن با او ارتباط برقرار کند.

آینده‌نگری

فروشندگان برای این‌که که بتوانند تاثیر‌گذارتر در حرفه‌ی خود فعالیت کنند، باید این توانایی را داشته باشند تا یک رویکرد استراتژیک برای شناسایی فرصت‌های جدید کسب‌وکار برای خود در نظر بگیرند.

یک فروشنده بعد از تعیین شدن روش استراتژیک اختصاصی خود بعد از آن خود را متعهد می‌بیند که روزانه روی آن فعالیت کند به شکلی که بعد از مدتی توانایی این را داشته باشد تا خواسته‌ی مشتریان خود را بشناسد، به راحتی با آن‌ها ارتباط برقرار سازد و فروش خود را با موفقیت ثبت نماید.

شناخت نیاز خریدار

یکی دیگر از نکته‌های مهم در آموزش فروش یادگیری مهارت در شناخت نیازهای مشتریان می‌باشد. فروشندگان و نمایندگان امروزی دیگر باید قادر باشند تا درک کاملی از نوع نیاز شرکت هر مشتری، چالش‌های تجاری و اولویت‌های ترجیحی آن‌ها داشته باشند. رسیدن به چنین درک و شناختی فقط به وسیله پرسیدن سوالات کاملاً دقیق ممکن خواهد بود که که یک فروشنده خوب باید این توانایی را داشته باشد تا با تجزیه و تحلیل این پاسخ‌ها نتایج مطلوبی را شناسایی کرده و فروش خود را با موفقیت به ثبت برساند.

به مشتریان خود گوش با دقت کند

شاید قدرت شنوندگی به سخنان خریداران را بتوان مهم‌ترین قسمت مهارت فروشندگی دانست و الزامی است که هر فروشنده‌ای قادر به انجام این کار باشد. در واقع اگر شما به عنوان یک فروشنده با دقت هر چه تمام‌تر به سخنان خریداران گوش فرا‌دهید می‌توانید اطلاعات بیشتری از آن‌ها کسب نمایید  و از این اطلاعات دریافتی به نفع خودتان در به فروش رساندن محصول و یا خدماتتان بهره ببرید.

بیشتر بدانید: اصول کنترل کیفیت در صنایع غذاییکیفیت صنایع غذاییتوسعه صنایع غذایی

همین‌طور  این نکته را بدانید که خریداران متوجه می‌شوند شما واقعاً به حرف‌های آن‌ها گوش می‌دهید و یا تنها در حال آماده کردن سخنرانی خود بعد از اتمام رسیدن حرف‌های آن‌ها هستید، پس بهتر است تا با گوش دادن فعال، اعتماد خریدار و مشتری را به دست آورید.

اعتماد مشتریان‌تان را به دست آورید

شما باید به‌عنوان یک فروشنده خوب بتوانید با ارائه دادن راه‌‌های گوناگون و هم‌چنین خلاقانه به خریداران برای رفع مشکلات پیش آمده و اعتراض‌های آن‌ها اعتماد مشتریان را جلب کنید. همین‌طور شما می‌توانید در زمینه خرید یک جنس با برند جدید به مشتری خود این آرامش خاطر را القا نمایید که انتخاب درستی کرده است و از آن پشیمان نخواهد شد؛ زیرا همان‌طور که می‌دانید مشتریان همواره ترجیح می‌دهند تا اجناس مورد نظر خود را از برندهای معتبر و قدیمی تهیه کنند و هنگام مواجهه با یک برند جدید ممکن است نیاز به مشاوره‌ی شما به عنوان یک فروشنده داشته باشند.

فن بیان در فروشندگی به چه معنا است و از چه چیزهایی تشکیل شده است؟

توانایی برقراری ارتباط در هر زمان و شرایطی در واقع به عنوان فن بیان تعریف می‌شود. فن بیان داشتن به معنای مهارت خوب ارتباط برقرار کردن با دیگران است. البته این موارد نباید با استفاده از کلمات و لحن‌های عجیب و غریب اشتباه گرفته شود. بلکه فن بیان به رساندن مفهوم به بهترین شکل اشاره می‌کند.

فن بیان یا بلاغت، فقط شامل صحبت‌کردن نیست. بلکه می‌تواند شامل نوشتن یک متن خوب هم باشد. از طرفی، تنظیم‌کردن لحن و صدا، استفاده از کلمات جذاب و مناسب، داشتن استدلال‌های منطقی و مواردی شبیه به این موارد هم شامل فن بیان می‌شود.

تکنیک‌های فن بیان در فروش

درباره اهمیت و مزایای فن بیان صحبت کردیم. حالا در رابطه با چند نمونه از مهم‌ترین تکنیک‌های فن بیان در فروش صحبت می‌کنیم. به طور خلاصه این موارد مهم‌ترین تکنیک‌های فن بیان مرتبط با فروش هستند:

صحبت‌کردن با اعتماد به نفس

شمرده و آرام صحبت‌کردن

مهارت و تسلط روی زبان بدن

برقراری ارتباط چشمی

شفاف و واضح حرف‌زدن

تمرکز روی لحن و حجم صدا

سوال‌پرسیدن از مخاطب

کنترل استرس و داشتن آرامش

ز توزیع کننده مواد غذاییراه‌های موفقیت در پخش مواد غذاییشاخص‌های کنترل کیفیت محصول

جمع‌بندی

بهترین فنون و تکنیک‌های فروش حرفه‌ای، شامل ایجاد ارتباط قوی با مشتری، شناخت نیازهای آ‌ن‌ها، ارائه محصولات و خدمات با کیفیت و متناسب با نیازهای آن‌ها، برقراری ارتباط مداوم با مشتریان، ارائه پیشنهادات مناسب و متناسب با نظرات مشتریان، انعطاف پذیری در قیمت گذاری و همین‌طور تبلیغات مناسب و جذاب است. با این‌که همه این فنون و تکنیک‌ها مهم می‌باشند، اما بیشترین اثر در فروش حرفه‌ای، ایجاد رابطه قوی و اعتماد با مشتریان دارد. به همین دلیل ، باید تلاش کرد تا بهترین خدمات را به مشتریان ارائه کرده و در همه مراحل فروش به آن‌ها احترام و توجه داشته باشیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *