راه‌های موفقیت در پخش مواد غذایی

بازاریابی در زمینه محصولات غذایی یکی از روش‌های مرسومی است که امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی و هم‌چنین فضای مجازی، در سطح بالایی رایج شده‌است. در واقع، هر نوع سازمان یا کارخانه‌ای، جدا از این‌که در چه زمینه‌ای فعالیت دارند، همیشه برای ارائه بهتر محصولات و خدمات خود به بازاریابی و تبلیغ محصولات موادغذایی از طریق شیوه‌های مختلف نیاز خواهد داشت. بنابراین می‌توان گفت بازاریابی نوعی تبلیغ می‌باشد که در نتیجه موجب جذب مشتری بیشتر و فروش زیادتر محصولات نیز می‌شود. به همین دلیل، این روش در صنایع غذایی نقش کاربردی دارد. به همین دلیل، بازاریاب‌های موادغذایی باید اطلاعات کافی در این حوزه داشته‌باشند تا بتوانند به نتیجه‌های خوب و بهتری دست پیدا کنند.

بازار پخش مواد غذایی کشور

صنعت پخش مواد غذایی بیش از ۸۰ درصد نیازهای غذایی مردم کشور را تامین می‌کند. شرکت‌های توزیع و پخش مواد غذایی، محصولات را از تولید کنندگان خریداری کرده و بصورت مستقیم یا توسط فروشگاه‌ها در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند.

میزان اشتغال‌زایی شرکت‌های توزیع کالا بسیار بالاست. هم‌چنین امروزه با تنوع در صنعت غذا و تولیدات آن، نیازهای جدیدی در این بخش ایجاد شده است. پتانسیل بروز شرکت‌های هولدینگ مواد غذایی نیز دور از ذهن نیست.

مواد غذایی از جمله نیازهای اساسی روزانه مردم است و این کالاها باید به صورت دائمی تامین شوند و به دست مصرف کننده‌ها برسد. برای این‌که روند پخش بصورت دقیقی انجام شود، نیاز به طراحی استراتژی‌های خاصی در شرکت‌های پخش مواد غذایی می‌باشد. روش‌های مختلف پخش مواد غذایی را در ادامه بیان می‌کنیم.

مدیریت کیفیت و ایمنی در کار پخش مواد غذایی

در این قسمت از مقاله کار پخش مواد غذایی و بررسی استانداردهای مواد غذایی و روش‌های در ارتباط با مدیریت کیفیت و ایمنی در پخش مواد غذایی مطالب مفیدی را بیان می‌کنیم. به این صورت که، استانداردها و روش‌های مربوط به مدیریت کیفیت، ایمنی و بهداشت در کار پخش مواد غذایی شامل مراحل زیر می‌شود:

نگهداری: یکی از اصول و استراتژی‌های مدیریت کیفیت، نگهداری می‌باشد. نگهداری مواد غذایی باید به گونه‌ای باشد که مانع رشد باکتری‌ها، قارچ‌ها و سایر میکروارگانیسم‌ها شود. در حالی که مسمومیت غذایی اکثرا به واسطه باکتری‌های ناشی از مواد غذایی هستند که به شکل ناصحیح تولید و ذخیره‌سازی و نگهداری می‌شوند. از این رو در این بخش از مدیریت کیفیت در کار پخش مواد غذایی بایستی نهایت دقت را در نگهداری محصولات غذایی داشت.

بسته‌بندی: هر شرکتی که قصد فعالیت در کار پخش مواد غذایی دارد، نیاز به اخذ برخی مجوزهایی می‌باشد. مجوز بسته‌بندی یکی از مجوزهای مورد نیاز برای این کار می‌باشد. بسته‌بندی کردن محصولات در کار پخش مواد غذایی شرایط مخصوصی را شامل می‌شود. در زمان بسته‌بندی استاندارد، باید برخی شرایط را در نظر داشته باشید. از جمله‌ی این شرایط قابلیت چاپ بر روی بسته‌بندی و قابلیت شکل پذیری به کمک باد یا فناوری‌های حرارتی می‌باشد.

بررسی کیفیت : بررسی کیفیت یکی دیگر از استراتژی‌های مدیریت کیفیت در کار پخش مواد غذایی می‌باشد. ثبات و نداشتن پراکندگی در ویژگی‌ها و کارایی و عملکرد نمایان‌گر جنبه‌های مختلف کیفیت محصول می‌باشد. کیفیت محصول قبل از تولید و در زمان تولید به وسیله بخش کنترل کیفیت مورد ارزیابی و بررسی قرار گرفته می‌شود.

اطمینان یافتن از سلامت مواد غذایی: مدیریت کردن کیفیت در کار پخش مواد غذایی از وظایف کنترل کیفیت مواد غذایی از نظر مطمئن بودن و سالم بودن محصولات است. کنترل کیفیت مواد غذایی با بررسی کردن مواد غذایی و مطابقت دادن آن با استانداردهای اجباری سبب کاهش یافتن هزینه‌ها در بین انواع مواد غذایی و استفاده از آن و کاهش خطرهای احتمالی در مصرف آن خواهد بود.

بیشتر بدانید: اصول کنترل کیفیت در صنایع غذایی – کیفیت صنایع غذایی – تحلیلی بر فرایندهای توسعه محصول جدید در صنایع غذایی

استراتژی‌های توزیع و فروش مواد غذایی

برای موفقیت کار پخش مواد غذایی نیاز به برخی استراتژی‌های توزیع و فروش مواد غذایی می‌باشد. این روش‌ها و استراتژی‌ها تاثیر بسیار زیادی در افزایش فروش و کسب درآمد بالا برای این کار دارند. از جمله استراتژی‌ها و روش‌های توزیع و فروش مواد غذایی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از شبکه پخش: استفاده از شبکه‌ی توزیع یکی از استراتژی‌های تاثیر گذار در کار پخش مواد غذایی می‌باشد. مدیریت فروش با انجام برخی فعالیت‌های مختلف موجب برنامه‌ریزی، سازماندهی و توسعه‌ی شبکه‌ی توزیع می‌شود. این موضوع بستگی به اندازه‌ی سازمان شرکت توزیع مواد غذایی دارد.

خدمات تحویل سریع به مشتریان: ارائه دادن خدمات تحویل سریع و به موقع یکی دیگر از روش‌ها و استراتژی‌های کار پخش مواد غذایی است که سبب به وجود آمدن یک شناخت جامع نسبت به مشتریان می‌شود. در این روش با استخدام نیروهای فروش می‌توان موجب افزایش کیفیت خدمات تحویل سریع شد.

فروشگاه‌های پخش عمده فروشی: فروشگاه‌های پخش عمده فروشی یکی دیگر از روش‌های پخش و فروش مواد غذایی هستند. در این فروشگاه‌ها محصولات به صورت عمده با قیمت مقرون‌به‌صرفه‌تر به دست خرده فروشان می‌رسد. عمده فروشان با جذب نیروهای با استعداد و تربیت آن‌ها از طریق برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های آموزشی موجب افزایش فروش خود می‌شوند. سرپرست فروش و یا مدیر فروش در حین کار هم می‌تواند دوره‌های آموزشی مستمر را برای بهبود عملکرد بازاریاب‌ها در نظر بگیرد.

راه‌های نوین فروش آنلاین: به کارگیری راه‌ها و روش‌های نوین در فروش آنلاین تاثیر بسیار بالایی در کار پخش مواد غذایی دارد. برای این کار با تهیه‌ی فرم سفارش کالا و اطلاعات مشتریان می‌توان از روش‌های جدید فروش آنلاین بهره‌مند شد.

مهم‌ترین شاخصه‌های یک شرکت پخش مواد غذایی معتبر چیست؟

در صورت انجام دادن اصولی وظایف از سوی شرکت‌های مذکور، فرایند توزیع محصولات به مشتریان آسان‌تر انجام می‌شود. به همین خاطر، یک شرکت پخش کننده مواد غذایی معتبر باید در این رابطه برنامه‌ریزی‌های خاص خود را داشته باشد. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های یک شرکت پخش کننده می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

آسان کردن فعالیت‌های انواع شرکت‌های تامین کننده در بخش بازاریابی: شرکت‌های پخش کننده مواد غذایی با بررسی کردن دقیق بازار می‌توانند اطلاعات کامل و دقیقی را در مورد قیمت محصولات رقیبان، هزینه‌های مختلف، برای تولید محصولات جدید از سوی رقبا را در اختیار شرکت‌های تامین کننده قرار دهند.

ارائه نظرات مصرف کنندگان در مورد محصولات: عملکرد مناسب این شرکت‌ها بر نظرات مثبت مصرف کنندگان بسیار تاثیرگذار می‌باشد. زیرا آگاهی درباره نظرات مصرف کنندگان می‌تواند باعث بهبود کیفیت محصولات از سوی شرکت‌های تامین کننده باشد.

افزایش سود شرکت تولید کننده: در صورت عملکرد خوب شرکت‌های توزیع و پخش محصولات غذایی، امکان افزایش سود زیادی وجود خواهد داشت. زیرا عملکرد مثبت شرکت‌های پخش کننده تاثیر زیادی بر سودآوری و اعتبار شرکت‌های تامین کننده می‌گذارد.

بیشتر بدانید: توسعه صنایع غذایی – خلاقیت در فروش مواد غذایی – فروش در صنایع غذایی – بهترین خط تولید مواد غذایی

نتیجه‌گیری

امروزه، شرکت‌های متعددی در بازار مواد غذایی مشغول به فعالیت می‌باشند که قابلیت توزیع بی‌عیب و نقص برای آن‌ها به یک مزیت رقابتی تبدیل شده است. شرکت‌های پخش کننده مواد غذایی برای افزایش سودآوری و گسترش دادن فعالیت های خود نیاز به استفاده از یک راه‌های خوب برای پخش محصولات دارند. در این مقاله قصد بر آن بود تا اطلاعات مفیدی در مورد راه‌های موفقیت در پخش مواد غذایی، ویژگی‌ها و دلایل همکاری خرده فروشان با شرکت‌های پخش مواد غذایی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *